Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

John Desmond Penrose - britanski test pilot

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 John Desmond Penrose - britanski test pilot taj Pon Jul 09, 2012 9:56 pm

ljubasav

avatar
John Desmond Penrose

1. maj 1930. -


John Desmond Penrose je rođen 1. maja 1930 . Bio je edukovan na Loughborough univeryitetu. John je učio letenje u Nottingham University Air Squadron (1947-48. i bio je pobednik „Jonathan Cash Trophy”), školovanje je završio 14.aprila 1948. kada je pristupio u Royal Air Force 19.septambra 1951.

On je u 208(FR) Squadron-u, letio sa Gloster Meteor FR9-a. Završio je seminar osposobljavanja za akrobatsko letenje, koji organizuje Central Flying School i postao je pobednik "Clarkson Aerobatic Trophy", nakon čega sledi put na Cranwell, ali sada kao Jet instruktor. Ušao je u novoformirani tim "Vampire Aerobatic". U 1958. bio je izabran za kurs E.T.P.S i sledeće 4 godine je službovao kao test pilot u Royal Aircraft Establishment, Farnborough.

Godine 1961, bio je pozvan od strane John Cunningham da ostavku u RAF i da se pridruži "de Havilland-u" kao test pilot ove firme. Učestvovao je kao probni pilot projekta za DH110/22. On je bio prvi pilot na letovima prototipa “Trident”, i prikazao je Trident 3B na SBAC airshow na Farnborough zajedno sa ser John Cunningham u desnom sedištu (to je jedini put da je Cunningham ikada seo tokom demonstartivnog letenja na Farnborough).
Godine 1972, on je pilotirao Trdentom, prilikom isporuke prve serije namenjenih za Kinu.a potom je proveo dva meseca u Kini radi obuke kineskih posada.

Da istaknemo i njegove lične uspehe:
John Desmond Penrose je pilot na 300 raznih aviona iz muzeja “Shuttleworth Collection” u periodu 1964-2005.

On je obnovio jedan od dva aviona iz 1932 Arrow Active, G-ABVE koji su korišteni za trke i akrobacije.


Obnovio je i Percival Mew Gull, G-AEXF, monoplane, takođe učesnik i pobednik mnogih vazduhoplovnih trka.


On je potpredsjednik “Historic Aircraft Association” pri “Vintage Aircraft Club”.

Љуба

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu