Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

PACKARD LEPERE LUSAC 11

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 PACKARD LEPERE LUSAC 11 taj Sub Jan 18, 2014 4:52 pm

ljubasav

avatar
PACKARD LEPERE LUSAC 11Ovo je konstrukcija Packard Motor Car Company iz Detroita, u državi Michigan. Packard Motor Car, igrao je važnu ulogu u stvaranju Liberty 8 i Liberty 12 motora za avione toga doba, njihov inženjer J.G. Vincent, bio je jedan od glavnih dizajnera. Verzija sa osam cilindara je završena u decembru 1917, a razvojni proces se koncentriše na veće motore, koji posle određenih modifikacija se pokazuju kao prvoklasni u svojoj kategoriji.

Kompanija je dobila kredit od francuske Vlade, i angažovala iskusnog vazduhoplovnog inženjera, Capi-taine G. Le Pere, koji je počeo da dizajnira avione za ovu kompaniju. Dvosedi lovac, dvokrilac sa upečatljivim izgledom i performansama LUSAC ( Le Pere US Armi Combat) 11, bio je prvi i najbolji od njih.

U septembru 1918, prototip, verovatno sa s/n "42128", predat je na upotrebu u US Armi Air Service. Njegova snaga, naravno da proističe iz pogona, njegovih 400 KS davao je Liberty 12, potpuno zatvoren u tupu nosa sa metalnom elisom. Dvostruke izduvne cevi završavale su unazad duž svake strane trupa, a radijator je postavljen u centralnoj sekciji, sa svojim rashladnim povrsinama i iznad i ispod krila. Krila su povezana žičanim upomicima - i poduprta drvenim ramovima. Krila su presvučena sa tkaninom, Ailerons su bili na oba krila, povezani lakim podupiračima, na obe ravni, koje su bile jednakog raspona i tetive.

Ram aviona je oblika "O" spljošten na vrhu i dnu. Drveni centralni presek je snažne konstrukcije, a celo krilo imalo je jaku robusnu konstrukciju. Trup je izgrađen od drveta tipa kutija - sa pokrivačem od fumirane iverice. Pilot je sedeo ispod odsečka u gomjem krilu; pozadi je smešten osmatrač ujedno mitraljezac. Mali rep na koji su postavljena kormila visine zaobljenog oblika. Čvrst donji stroj je imao oklopljene osovine, stajni trap oslanjao se na tri podupirača na svakom kraju.

Dvostruki Marlin sinhronizovani mitraljez, nalazi se na desnoj strani trupa, i dejstvuje kroz polje propelera. Osmatrač ima dvocevni Levis mitraljez, montirana na Scarff prsten.

LUSAC 11 je bio jak, dobrih manevarskih sposobnosti, teško naoružani i vrlo brzi ( 132,2 mph) lovac, a njegovo masovno uvođenje planirano je 1919. Do primiija Pakard kompanija isporučuje trideset mašina. Dva od njih s/n 42130 i 42131, oba povećanog raspona od originalnog modela, prebačena su u Francusku za zvanična ispitivanja. Konsenzus oko finalnih rezultata je postignut, nakon što je test pilot na "42131" uočio izražene probleme, koji su zahtevali dorade na ovom modelu, a pre izvršenja upotrebe u borbi.

Dodatna narudžba od 995 LUSAC II primljena je u Packardu, a tri ugovore, za ne manje od 3.495 mašina, bili su u pripremi.
Rat se završio pa je celokupni projkat otkazan.


LUSAC 21 je sličan osnovnom modelu "11" , ali ga pokreće 420 KS, Bugatti 16 motor. Prvi od tri izgrađenih primerka ovog tipa je dostavljeni su Air Service u januaru 1919. On je bio teži i avion i imao je lošije rezultate.

karakteristike:

Naoružanje : Dva .30 - mitraljeza Marlin i dva - .30 cal. Levis mitraljeza. Motor : Liberty L-12 od 425 ks(317 kW). Maksimalna brzina : 136 mph. Brzina krstarenja : 118 mph. Dolet: 320 milja. Plafon : 20,200 ft ( modifikovani LUSAC 11 do 39.700 ft sa turbosupercharger). Dimenzije: Raspon : 12,67m. Dužina : 7,69m. Visina : 3,22m. Težina praznog: 1.162 kg. Težina u poletanju 1.669kg.


Љуба

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Dozvole ovog foruma:
Možte odgovarati na teme u ovom forumu