Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Marta Bohn-Meyer

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Marta Bohn-Meyer taj Pet Apr 11, 2014 7:33 pm

ljubasav

avatar
Bob Meyer and Marta Bohn-Meyer

Marta Bohn-Meyer
(18. Avgust 1957 – 18. Septembar 2005)


Marta Bohn - Mejer je službovala kao glavni inženjer u NASA- Driden Flight Research Center. Bohn - Mejer je bila u timu inžinjera-pilota u niz istraživačkih projekata koje sprovodi NASA. Ona je bila prva žena koja je uspela da se uključi u tim pilota na avionima Lockheed SR - 71, služeći kao navigator. Tokom studija aerodinamike i pogona koji se koristi na uspela je da dobije pilotsku dozvolu za ovaj komplikovani avion. Ona je takođe, bila rukovodilac projekta i studija naprednog laminarnog krila, dizajna korišćenog na General Dinamics F - 16XL.


Bohn - Mejer je bila članica tima " Unlimited aerobatic pilot", koji je učestvovao na "U.S. National Aerobatic Championships", a dva puta je lično učestvovala na šampionatu. Takođe, je radila i kao menadžer tima u 2005.

Bohn - Mejer je poginula dok je izvodila vežbaje za američko nacionalno akrobatsko prvenstvo 2005. Njen Giles 300 akrobacijski avion  srušio se u Yukon, Oklahoma, u blizini  Clarence E. Page Municipal Airport (gradski aerodrom). Uzrok nesreće je smatram katastrofalan propust kod ugradnje prednje šarke za poklopac kabine - koja je ččigledno popustila i dovelo do kraha.
Ona je u to vrijeme u imala 6.700 h letenja zapisanog u letačkoj knjižici.

Bila je udana za Roberta R. Meier Jr. Direktor projekta i test inženjer u NASA Driden Flight Research Center s Edvards u California.

Nagrade:
Bohn -Meier je dobitnica tri velike nagrade :

1992: Arthur C. Fleming Award
1996: NASA Exceptional Service Medal
1998: Aerospace Educator Award

Љуба

2 Re: Marta Bohn-Meyer taj Sub Jun 07, 2014 8:11 pm

ljubasav

avatarFlight engineers Marta Bohn-Meyer and Bob Meyer and pilots Eddie Schneider and Rogers Smith flew the SR-71 in high-speed research experiments at NASA Dryden.

F-16XL interview with Marta Bohn-Meyer

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu