Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Ka-25

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Ka-25 taj Sub Apr 04, 2009 11:56 pm

muzaferija

avatar
Kamov Ka-25 (NATO naziv Hormone) je Ruski mornarički helikopter za otkrivanje podmornica, kojeg je dizajnirao Nikolai Il'yich Kamov.

Dizajn i razvoj

Ka-25 je prvi put uzletio 1961. godine. Ka-25 su pokretala dva turbinska motora,smještena jedan uz drugi iznad pilotske kabine.Oni su pokretali glavna dva rotora koji su se vrtili u međusobno suprotnim smjerovima.Takav dizajn kod Kamova im je omogućio let bez potrebe za stražnjim manjim rotorom i omogućio im je polijetanje s brodova bez zauzimanja većeg prostora za razliku od konvencionalnih helikoptera.

Inačice

* Ka-25PL i Ka-25BSh (Hormone-A) -inačice za otkrivanje podmornica u ratnim uvjetima. Opremljeni su sa radarom i sonarom koji se izbacuje u more. Naoružani sa torpedima, nuklearnim ili konvencionalnim dubinskim bombama.
* Ka-25T (Hormone-B) -inačica korištena kao pomoć pri navođenju projektila. Ka-25 bi sa svojim radarom naciljao metu te tako navodio projektil do cilja.
* Ka-25PS (Hormone-C) -potraga i spašavanje.
* Ka-25BShZ -minolovac.
* Ka-25B (Hormone-A) -protu-podmornička inačica.
* Ka-25F -inačica predložena kao napadački helikopter.

*Ka-25V -civilna inačica, kao zračna dizalica. Razvijen je samo prototip. *Ka-25TL -inačica za praćenje projektila.http://www.vranjak.info/forum

2 Re: Ka-25 taj Sub Jun 06, 2009 2:06 am

muzaferija

avatar

http://www.vranjak.info/forum

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Dozvole ovog foruma:
Možte odgovarati na teme u ovom forumu