Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pozdrav - kćerka pilota

3 posters

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1Pozdrav - kćerka pilota Empty Pozdrav - kćerka pilota Sub Mar 02, 2013 2:04 am

Korica

Korica
Pozdrav svima na forumu. Moj otac je bio pripadnik VI klase ŠAOA 1949.-1952. Pančevo-Mostar, zove se Jovo Korica i živ je i zdrav, ima 83 godine i živi nadomak Beograda. Vidim da ga je na forumu pomenuo moj brat od tetke, Đerman, tako sam i nabasala na ovu temu. Otac je vrlo vitalan, seća se svih dogodovština iz vremena školovanja i posle toga veoma živo, pokazaću mu ovaj forum. Bio je na službi u Mostaru, Kiseljaku kod Sarajeva, Somboru, Zemunu. Otišao je u penziju kao potpukovnik JNA, davno, 1980. g. Pitaću ga da mi ispriča neku zanimljivu anegdotu ili priču iz vremena školovanja, možda nekom bude zanimljivo ili u priči prepozna nekog svog. Sve najbolje svim članovima.

2Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Sub Mar 02, 2013 2:49 am

cyber fulkrum

cyber fulkrum
Admin
Dobro došla na ovaj skromni forum,pozdravi nam Voju i da nam poživi,a ti da nam ispričaš neku priču iz njegovog života a i da nas potsetiš na njega fotografijama.Dođe ovde na forum dosta ljudi,uglavnom čitaju,retko ko napiše nešto, ali ipak se nadam več godinama da će se to ptomeniti.

https://otpisani.niceboard.com

3Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Pon Mar 04, 2013 2:14 pm

Korica

Korica
E, svakako, hvala na dobrodošlici, čim vidim oca (aktivni je planinar Very Happy ), informisaću ga o postojanju ovog foruma i pokupiću od njega par pričica. Pričao ih je on, inače, često, ali ne mogu vremenski da smestim u mislima šta spada u koji period njegove vojne, pilotske i vazduhoplovne službe. Ja sam najmlađe dete ( Very Happy ) svojih roditelja, i kao takva, najmanje i pamtim, ali volim da slušam priče iz tih vremena, posle toliko godina i svega što nas je snašlo, deluju gotovo romantično. Srdačan pozdrav.

4Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Sre Mar 13, 2013 2:19 am

ZuluDelta

ZuluDelta
Korica/zgodan nick Very Happy / izgleda da je ta klasa uspravna i dan danas kao u mladim danima, već spomenuti moj prijatelj Lenarčić i danas uspravno hoda sa svojih preko 80 kao na ovoj slici iz 81.

Pozdrav - kćerka pilota Zbz10101981vlenar269i26

5Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Sre Mar 13, 2013 12:40 pm

Korica

Korica
ZuluDelta ::Korica/zgodan nick Very Happy / izgleda da je ta klasa uspravna i dan danas kao u mladim danima, već spomenuti moj prijatelj Lenarčić i danas uspravno hoda sa svojih preko 80 kao na ovoj slici iz 81.....

Zdravo, ZD, hvala na slici. Inače "zgodan nick" je zapravo prezime mog oca, a da je zgodno - zgodno je I love you . Stavila sam ga u znak lakšeg prepoznavanja, ako uopšte naiđe neko na forum ko se seća tih momaka, kao što sam ja nabasala. Otac mi je rekao da ih je na prošloj proslavi godišnjice klase (2012. godine) bilo prisutno dvadeset i dvoje, između ostalih, i tvoj prijatelj Lenarčić. Mislim da je jedini on došao iz Slovenije gde danas živi. Grešim li? I da, pojedinci iz te klase se još dobro drže, i moj otac je među njima, Bogu hvala. Dovoljno je reći da redovno "osvaja vrhove" sa planinarima, doduše, nisu baš Himalaji, ali zar nije i to za pohvalu. Pozdrav.

6Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Sre Mar 13, 2013 11:31 pm

ZuluDelta

ZuluDelta
Korica lijep nick ti stoji, zgodno Very Happy jeste bio je nedavno i moj prijatelj na kako mi kaže posljednjoj proslavi tj. susretu VI.klase sve mi je u detalje ispričao i baš šteta da nije izišla prigodna monografija šeste zvijezde kako sami sebi tepaju.

Moj prijatelj jest rođen u Sloveniji ali živi u Zadru još od davne 1957. gdje je zapravo proveo najveći dio svog života,tu u mom susjedstvu, pokazat ću mu ovaj naš razgovor zasigurno će biti radostan.

Ima tata monografiju klase pa je pročitaj , naći ćeš zasigurno zanimljivih priča iz doba školovanja i života u službi na raznim dužnostima.

Lijep pozdrav ZD

7Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Čet Mar 14, 2013 11:26 am

Korica

Korica
E, hvala na informaciji. Još jednom prenesi pozdrave g-dinu Lenarčiću, koji živi u Zadru, nema veze što se ne poznajemo. Želim mu da još dugo uživa u dobrom zdravlju i kondiciji. Svako dobro obojici, uživajte u blizini mora i u razgovorima o ovoj, avijatičarskoj, ali i raznim drugim temama.Pozdrav.

8Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Pet Maj 03, 2013 11:16 pm

ZuluDelta

ZuluDelta
Korice lijepi pozdrav, Lenarčiću sam prenio pozdrave, kaže mi zadnji put kad smo se vidili........učinilo mi se kao da čeka samo mene , tako smo se izljubili i popričali..........nato sam mu dodao............pa jesi mi reka da vam je to zadnji susret Very Happy Very Happy Sad

Tebe je rekao ne poznaje, ali mi je rekao da ti uputim najljepše pozdrave bez obzira na taj detalj...........što i činim I love you

Od mene lijep pozdrav ZD

9Pozdrav - kćerka pilota Empty Re: Pozdrav - kćerka pilota Pon Maj 06, 2013 6:24 pm

Korica

Korica
Hvala na pozdravima od obojice, g-dina Lenarčića i tebe, nije bitno što se samo vas dvojica poznajete međusobno, a ja ne znam ni jednog Very Happy . Što bi ti rekao, "bez obzira na taj detalj"... Inače, kada ljudi kao što su g-din Lenarčić i moj otac ne bi brojali godine i kada ih drugi ne bi stalno podsećali kako je to mnogo godina, možda bi se uspeli još neki put sastati, za neku godišnjicu ili makar polugodišnjicu njihove klase. Sve ide iz glave. Ja sam optimisita Very Happy . Pozdrav alien

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu