Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Aprilski kup 2016

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1Aprilski kup 2016 Empty Aprilski kup 2016 Pet Apr 01, 2016 3:22 pm

ljubasav

ljubasav

Svečano otvaranje - "Aprilski kup"
Aprilski kup

Ovako su oni predstavili tu manifestaciju:

"Макетарски Савез Србије, у сарадњи са Командом РВиПВО, Удружењем пензионисаних војних летача и падобранаца Србије, организује Треће интернационално макетарско такмичење у недељу 3. априла 2016. године у Дому ваздухопловства у Земуну.

Такмичење под називом "АПРИЛСКИ КУП - ХЕРОЈИМА У ЧАСТ" посвећено је нашим херојима из времена кад је требало показати храброст и заштитити народ.

Специјалне такмичарске категорије појединачно су посвећене нашим херојима. Првима међу једнакима. Михајло Петровић, први пилот Србије, Божидар Костић, пилот, командант, славног 6.ловачког пука који је бранио Београд 1941.године, Александар Берић, командант монитора Драва, херој који је у априлском рату 1941. године осветлао образ морнарице, Милета Протић, пилот први командант Прве ловачке ескадриле НОВЈ на Вису, пилот Зоран Радосављевић, херој рата 1999. године, пилот Миленко Павловић,командант 204.ловачког пука, херој рата 1999.године и Омер Мехић са посадом хеликоптера која је погинула у спасилачкој мисији.

Сваки "Априлски куп" прати низ манифестација - изложба слика, промоција књига ...Ове године започео је 30. марта са изложбом фотографија пилота Драгољуба Стефановића, која је постављена у галерији "Икар" у Дому ваздухопловства. Изложба ће бити отворена до 6.априла.

У недељу ће на макетарском такмичењу наступити макетари из Србије и из свих земаља у региону."

Čestitam im!

Љуба

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Similar topics

-

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu