Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

DAN RV I PVO 21 maj

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1DAN RV I PVO 21 maj Empty DAN RV I PVO 21 maj taj Pet Maj 21, 2010 12:45 pm

cyber fulkrum

cyber fulkrum
Admin
Da,dosao i je opet taj dan,secanja naviru.Ljepo je bilo raditi i druziti sa Vama u jednom ponosnom vidu OS.Bili smo mladi,zeljni dokazivanja na svim planovima sto smo i revnosno cinili.Znali smo i zeleli raditi,proveseliti se a i popiti po neku.Zato sada popijmo u zdravlje svih nas koji postujemo ovaj praznik.Svakim danom ima nas sve manje zato vas molim da prenesete svojoj deci da je postojalo jedno ponosno RV i PVO koje je otislo u istoriju ne da se zaboravi vec da bude podstrek za nova stvaranja.

https://otpisani.niceboard.com

2DAN RV I PVO 21 maj Empty Re: DAN RV I PVO 21 maj taj Pet Maj 21, 2010 11:50 pm

muzaferija

muzaferija
Svim vojnicima i stariješinama želim sretan praznik. I koristim priliku da se prisjetimo prvih pilota NOVJ Franje Kluza i Rudog Čajevca koji dadoše svoje mlade živote za stvaranje RViPVO NOVJ, kai i svih drugih pilota i stariješina kao i vojnika koji dadoše svoje živote. Neka im je vjećna slava i hvala.

http://www.vranjak.info/forum

3DAN RV I PVO 21 maj Empty Re: DAN RV I PVO 21 maj taj Ned Maj 23, 2010 1:03 am

ZuluDelta

ZuluDelta
S malim zakašnjenjem SRETAN VAM 21 MAJ DAN RV

4DAN RV I PVO 21 maj Empty Proslo je 71 godina od formiranja RV i PVO taj Uto Maj 21, 2013 1:23 pm

cyber fulkrum

cyber fulkrum
Admin
Ponosni smo na pređeni put RV i PVO SFRJ.Svoja sečanja dugujemo generacijama pilota,inžinjera,tehničara i vojnika koji su ga neumorno gradili.Mnogi su u toj izgradnji položili i svoje živote,nije uzalud rečeno da se Pravilo letenja piše krvlju.Molim sve pojedince i institucije koje mogu doprineti da se istina sačuva od zaborava,prošla je 71 godina od početaka njegovog formiranja,najstarije generacije polako odlaze a mi si dozvoljavamo da nam neki drugi ljudi pišu istoriju mnogo često iskrivljavajuči činjenice,e baš zbog toga trebamo dati maksimalni doprinos da se prava istina sazna i obelodani.Danas su mogučnosni u eri elektronskih knjiga velike.

Dragi drugovi i prijatelji,neka Vam je sretan ovaj dan,setite se se svojih drugova i poželite im sreču i dobro zdravlje.

Sretno mi bili !!!

https://otpisani.niceboard.com

5DAN RV I PVO 21 maj Empty SRETAN VAM DAN RV i PVO taj Sre Maj 20, 2015 11:55 pm

cyber fulkrum

cyber fulkrum
Admin
SRETAN VAM DAN RV i PVO

 Dan preletanja pilota Rudija Čajaveca sa avionom "Brege 19" i Franje Kluza "Potezom 25", sa mehaničarem i strelcem Ivicom Mitrešićem, usvojen je za dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane. Slavio se sve do 1992. godine, kao zvanični praznik po jedinicama i ustanovama JNA. Nostalgičari ga i danas obilježavaju, ali i ustanove koje čuvaju vazduhoplovnu tradiciju, kao što je "Muzej vazduhoplovstva" i pojedini aeroklubovi.

Ne setiti se ovoga dana kojeg smo sa radošću isčekivali bila bi sramota jer ipak smo vazduhoplovci koji su bili ponosni na svoje RV i PVO.Doista od onog močnog RV ostala je bleda sena,a u novim ljudima i kao da nema ponosa da kažu i iskažu svoje nezadovoljstvo sa postoječim stanjem.Sa foruma gde bi i mogli artikulisati neke probleme,pobegli su na društvene mreže gde skoro i ne dolaze do izražaja.Postave po koju sličicu aviona kojeg slikaju iz raznih uglova,kao da se čini da nam je vazduhoplovstvo bogato.

Gotovo sam siguran da na ovo neče nitko odgovoriti jer pratim redovito posetu forumu,na koji uđe 2-3 člana dnevno.Dođem ponekad u iskušenje da pritisnem dugme za njegovo trajno brisanje jer izgleda više ovo ne interesuje nikog ali stalno sam u isčekivanju sa nekim lažnim ubeđenjem da nisam u pravu.U to me možete samo vi ubediti. 

Ali i pored svega želim Vam da sutrašnji dan provedete u lepom raspoloženju uz dobro piče i uz bogatu trpezu kao što činite povodom slava i drugih verskih praznika jer ipak ste za ovo vazduhoplovstvo dali največi deo svoga života.

DAN RV I PVO 21 maj 0_c1247_a5056a20_M


DAN RV I PVO 21 maj 0_7215a_9d40c2f3_M

https://otpisani.niceboard.com

6DAN RV I PVO 21 maj Empty Re: DAN RV I PVO 21 maj taj Ned Maj 31, 2015 10:29 pm

DULE67

DULE67
Ništa ne briši ciber fulkrum ovo treba ostaviti za naredne generacije!

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu