Juče 1.februara 2015.godine u Sijera Leone u svojoj 53.godini od srčanog udara preminuo je ŠKOFIČ-MAURER Hermana MIKLAVŽ /4.12.1962-1.2.2015/.Nalazio se na zadatku prevoženja humanitarne pomoči u okviru UN.
Miklavž e završio XXXIII klasu VVA Odsek pilota helikoptera 1983.godine,prethodno završivši VVG Maršal Tito u Mostaru u XVI klasi.Tokom službe bio je na helikopteru Mi-8 na aerodromu Pleso.U SV na Bell 412 sve do penzije.Posle u Africi na nekoj platformi i sada u SL kod UN.Inače osnovnu letačku obuku završio je na Gazeli.Pre devetnaest godina srušio se sa Avid Flayerom sastavljenom kod kuče i jedva preživeo.
Na dan proizvođenja
Na prvoj godini VVA
Letenje Mi-8 u okviru RV i PVO
Letenje u Slovenskoj vojsci
Za vreme ispunjavanja drugih zadataka
Na poslednjem zadatku novembra 2014.
Miklavž neka te na ovom putu prati mirno i vedro plavo nebo,ostani u sečanju klasiča i svih pripadnika RV i PVO SFRJ i RV Vojske Slovenije.Porodici najiskrenije saučešće.
Vreme i mesto sahrane biče naknadno objavljeno.
Miklavž e završio XXXIII klasu VVA Odsek pilota helikoptera 1983.godine,prethodno završivši VVG Maršal Tito u Mostaru u XVI klasi.Tokom službe bio je na helikopteru Mi-8 na aerodromu Pleso.U SV na Bell 412 sve do penzije.Posle u Africi na nekoj platformi i sada u SL kod UN.Inače osnovnu letačku obuku završio je na Gazeli.Pre devetnaest godina srušio se sa Avid Flayerom sastavljenom kod kuče i jedva preživeo.
Na dan proizvođenja
Na prvoj godini VVA
Letenje Mi-8 u okviru RV i PVO
Letenje u Slovenskoj vojsci
Za vreme ispunjavanja drugih zadataka
Na poslednjem zadatku novembra 2014.
Miklavž neka te na ovom putu prati mirno i vedro plavo nebo,ostani u sečanju klasiča i svih pripadnika RV i PVO SFRJ i RV Vojske Slovenije.Porodici najiskrenije saučešće.
Vreme i mesto sahrane biče naknadno objavljeno.