Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

DRUŽENJE PRIPADNIKA 117.lap-a, 352.iae, 200.vb - a. Bihać

2 posters

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

RAJKO LUKIĆDRUŽENJE POŠTOVALACA I BIVŠIH PRIPADNIKA 117.lap-a, 352.iae, 200.vb - aerodroma Bihać u vojnički pasulj.

Na poziv Organizacionog odbora za negovanje tradicija 117.lovačkog avijacijskog puka odazvao se veliki broj poštovalaca i bivših pripadnika 117.lap-a, 352.iae, 200.vb – aerodroma Bihać, na druženje 21. maja 2017. godine u restoranu Doma vazduhoplovstva u Zemunu.

Druženje je trajalo od 12.00 do 18.00 časova i provedeno je planu provodjenja:
- Učesnici su pristigli do 12.30 časova;
- Susreti starih drugara, pozdravljanje i zauzimanje mesta za stolovima obavljeno je do 13.00 časova;
- Evidencija učesnika, prikupljanje novčanih sredstava i podela DVD-a učesnicima koji su se pretplatili ili kupili “Monografiju 117.lap-a, 352.iae, 200.vb – aerodrome Bihać”;
- Pozdravnu reč izneo je Miloš Vukojević a nekoliko reči o jedinici i pedesetoj godišnjici izgradnje aerodroma Bihać izneo je bivši komandant 117.lap-a Bogdan Mihovilović;
- Nakon Bogdanovog evociranja uspomena Predrag Grandić je uz pomoć sina Nebojše vršio prezentaciju DVD-a 117.lap-a, 352.iae, 200.vb – a. Bihać;
- Za vreme trajanja druženja vršena je prodaja knjige “Monografiju 117.lap-a, 352.iae, 200.vb – aerodrome Bihać” uz koju je dodeljivan DVD;
- Druženju je prisustvovao naš pripadnik Suad Hamzić sa gostima Petrom Vujinovićem, vlasnikom portala “Tango Six” i Tamarom Bojić. Suad je izneo nekoliko reči o knjizi “Letačke priče” koju je napisao a u izdanju “Tango Sixa”. Za vreme svečanosti takodje je vršena prodaja Suadove knjige uz potpis i posvetu autora;

Učesnici su zadovoljni i razdragani upriličenim druženjem i zahtevaju da se ovakvo susretanje organizuje svake godine u maju.
Tokom svečanosti Boško Janjušević izrazio je neslaganjem sa prisustvom jednog od gostiju i demostrativno je napustio skup.

Grupa “Poštovaoci 117.lap-a” namenjena je radi uspostavljanja mreže poštovalaca bivših pripdnika aerodroma Bihać i nije planirana za iznošenje bilo kakvih političkih stavova. Ostajemo pri tome i molimo članove grupe da se uzdrže u takvim namerama.

VIDIMO SE DOGODINE U MAJU ! ! !

S poštovanjem, u ime Organizacionog odbora, Rajko Lukić.


Fotografije možete pogledati na sledećem linku:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1444058535650246&set=pcb.1894076537507172&type=3

sajeretBosko je prethodno protestvovao zasto se na skupu kao gost nalazi Bojan Dimitrijevic, koji vec godinama revizionisticki prestavlja istoriju drugog svjetskog rata, relativizujuci zlocine koji su pocinjeni pod komandom Draze Mihajlovica i Milana Nedica, Bojan Dimitrijevic koji se slikao sa oznakom 7.SS Princ Eugen na grudima, gospodi iz organizacije je pokazao i navedenu fotografiju, na sta ste mu rekli da cuti jer je Dimitrijevic dobar istoricar. Kako je nespojivo da se na skup nastavljaca tradicija partizanskih jedinica pozivaju oni koji otvoreno propagiraju fasizam Bosko je izrazio svoje negodovanje i napustio skup.
Po napustanju skupa na facebook grupi postovaoci 117.lap Bosko je postavio temu o lilu i delu Bojana Dimitrijevica, sa vise linkova iz kojih se jasno vidi da je Bojan Dimitrijevic ekstremni desnicar, na koje je vise clanova grupe reagovalo sa negodovanjem jer se takodje nisu slagali sa njegovim prisustvom na skupu. Prisustvo Dimitrijevica je branio samo Grandic objasnivsi da on poznaje Dimitrijevica te da je to dovoljna preporuka za njegovo pozivanje. Na ovo je bilo vise replika koje su bile protiv takvog stava. Sve ove komentare koji su bili protiv Dimitrijevicevog prisustva na skupu i sve linkove iz kojoh se vidi kakve tradicije Dimitrijevic nastavlja si ti Rajko Lukicu izbrisao, osim Grandicevog "objasnjenja" te ispada da niko odim Boska nije protiv Dimitrijevicevog prisustva, sto nije tacno. Na ovaj macin si se svrstao u pasivne ako ne i aktivne podrzavaoce Dimitrijevicevih fasistickih istupa, so za bivseg oficira JNA treba da prestavlja sramotu. Verujem da ti imas svoje razloge da tako postupas, kakvi su oni to tebi na sramotu.

3DRUŽENJE PRIPADNIKA 117.lap-a, 352.iae, 200.vb - a. Bihać Empty 'Otuzujem' Sre Maj 24, 2017 12:02 am

Bihac68


Gost

Dovodite placeno pero fasistu po ubjedjenju i revizionara istorijskih cinjenica na skup cigars tradicije antifasisticke borbe pa vam onda nije jasno sto se najcestitiji nedju vama gnusaju takvog postupka. Poslije lijepo izbrisete sve komentare koji ukazju na taj katastrofalni cin i pravite se da se nista nije desilo. Pozovite ga opet. Nek' se zna ko je s kim...

4DRUŽENJE PRIPADNIKA 117.lap-a, 352.iae, 200.vb - a. Bihać Empty Rajko, Rajko sunce moje jarko Sre Maj 24, 2017 10:38 pm

sajeretRajko koju je to politiku Bole sirio na grupi pa si sve obrisao, on je samo okacio linkove na clanke iz razlicitih novina srpskih i hrvatskih koje govore o liku i delu Bojana Dimitrijevica. Gde je tu politika bilo koje vrste, usput ako vec smatrate da je netacno to sto je okaceno zasto niste naveli bar jedan kontraargument? No na toj grupi mozete da radite sta hocete ali ne smatrajte da samo vi imate pravo da gajite tradicije puka, pogotovo na tako nakaradan nacin kao sto je to bio slucaj 21.05. 2017. Dzaba nabijate glavu u pesak dupe je i dalje napolju na vetrometini i vi se mozete praviti da se nista nije dogodilo i da svi misle kao Grandic jer si ostavio samo njegovo oce kaka nece kaka pisanije.

RAJKO LUKIĆPre svega razmišljao sam da li da diskutujem ili ne, u vezi sa održanim druženjem pripadnika i poštovalaca 117.lap-a, 352.iae, 200.vb, - aerodroma Bihać, i o nebuloznim pisanjima nekih pripadnika. Ipak, radi istine, moram da kažem neku reč.

U reakciji na održano druženje ne postoji ni jedna reč, onih koji su kritikovali, da je Organizacioni odbor uradio makar malo dobru stvar. Odbor je radio nekoliko godina za pripremu i izdavanje “Monografije 117.lap-a, 352.iae, 200.vb – aerodroma Bihać” i DVD-a uz Monografiju. Želja članova Organizacionog odbora da kroz knjigu i DVD otme iz zaborava jedinicu u kojoj smo službovali i zabeleži činjenice vezane za život i rad njenih pripadnika. Garantujem da smo u tome uspeli što govori izdata Monografija i DVD. U Monografiji i DVD-u nema ni jedna reč vezana za politiku i ponosni smo na tu činjenicu. Zbog neiskustva članova Organizacionog odbora za pripremu i izdavanje knjige jedan od angažovanih je Bojan Dimitrijević doktor istorijskih nauka, koji važi za vrsnog istoričara. Zaposlen je u Istorijskom institutu Srbije a u ranijoj vlasti bio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije. U prezentaciji Monografije održane 2015. godine korektno je izneo istorijski tok 117.lap-a od formiranja do rasformiranja. Ni jednog trenutka nije iznosio svoje stavove vezane politiku niti smo načinjali tu temu.
Članovi odbora nisu znali za njegov lik i delo. Interesovalo nas je kvalitetna priprema i kvalitetna izrada Monografije i DVD-a. U tome smo očito uspeli.

Članovi Organizacionog odbora ne mogu da prihvate ničiju odgovornost o liku i delu bilo kog pojedinca pa ni dr Bojana Dimitrijevića. O njegovom delovanju i stavovima treba diskutovati samo sa njim a ne odgovornost ispostaviti Organizacionom odboru. Ukoliko bi se prihvatila odgovornost Organizacionog odbora po toj logici trebali bi biti odgovorni i za pojedince koji su bili članovi Legije stranaca, članovi izraelske vojske, za pojedince koji su se ogrešli o zakone Srbije, koji su nehotično ubili osobe na bilo koji način, koji su bili pripadnici zelenih beretni, koji su bili pripadnici ustaškog pokreta ili još mnogo drugih slučajeva. To Odbor ne može da prihvati.

Suluda je konstatacija da članovi Organizacionog odbora učestvuju u reviziji istorije i podržavaju fašističke ideje. Ja sam rodjen u Potkozarju a zna se kakva se bitka u Drugom svetkom ratu odigrala na Kozari. Sedmoro mojih bližih rodjaka ubijeno je drvenim maljevima u jednom od logora: Jasenovac, Gradina, Stara Gradiška ili Jablanac. Nikada do kraja nismo saznali za njihove strašne sudbine. To je predeo bivše Jugoslavije u kojem su ustaše klali žene i decu u kolevkama a da ne govorim o muškarcima koji su imali više od 18 godine. Moj otac Živko sa još tri brata proveli su četiri godine u zarobljeništvu u Nemačkoj. O stradanjima naroda i dece sa Kozare, Potkozarja, pisao je (izdao nekoliko knjiga) moj rodjak Dragoje Lukić koji je kao dečak prošao ceo rat u sastavu 5.kozaračke brigade. Izdvajam knjige: Rat i deca Kozare, Bili su samo deca i još nekoliko drugih.Dole su linkovi.

Takodje je suluda konstatacija da gospodina Grandić Predraga deklarišete kao revizionistu istorije i podržavaoca fašističke ideje. Gospodin Grandić Predrag je u toku rata devedesetih, nakon zarobljavanja, proveneo nekoliko meseci u hrvatskim logorima.

I za druge članove Organizacionog odbora ne postoji činjenice koje govore u prilog tome da učestvuju ili su učestvovali u reviziji istorije i da podržavaju fašističke ideje.

Eto ovo sve iznosim radi prave istine. Žao nam je da neku isporučuju račun Organizacionom odboru za ono za šta ne snosi nikakvu odgovornost. Takodje nam je žao da je podržan Boško Janjušević u blaćenju Organizacionog odbora ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Boško je u svojoj diskusiji napisao da sam u grupi “Poštovaoci 117.lap-a” napisao da se ne smeju iznositi političke objave, umesto, da u grupi nije planirano iznošenje političkih stavova. Nemoguće je učiniti odgovornim članove Organizacionog odbora za lik i delo gospodina dr Bojana Dimitrijevića. Svako ima pravo da kritikuje gospodina Dimitrijevića i verovatno ima osnova za to ali na neki drugi način. Dr Bojan Dimitrijević je javna ličnost, to otvara mogućnosti da bude kritikovan preko televizija, pisanih medija ili na bilo koji drugi način. Jedna od mogućnosti je da na Fejbuku oformite grupu protiv Bojana Dimitrijevića i niko vam to neće zameriti. Ja sam administrator grupe “Poštovaoci 117.lap-a” i napisao sam zbog čega je grupa oformljena. Ponavaljam da je grupa oformljena radi stvaranja mreže bivših pripadnika i poštovalaca 117.lap-a radi očuvanja tradicija vezanih za našu jedinicu.

Ružna je činjenica da se u diskusiji nekih diskutanata na linku otpisani.niceboard.com ne potpisuju sa svojim imenom nego: sajeret I Bihac68.

ISKRENE BIVŠE PRIPADNIKE 117.lap-a I POŠTOVAOCE OČEKUJEMO NA DRUŽENJU IDUĆE GODINE .

Izražavam poštovanje iskrenim bivšim pripadnicima i poštovaocima 117.lap-a, 352.iae, 200.vb – aerodroma Bihać. Rajko Lukić

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin1Z_nm47UAhVB2xoKHZllDJEQFggiMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.znaci.net%2F00001%2F106_9.htm&usg=AFQjCNHfJw5Nr0CEQjlSXuv8eA7Hjz_C8Q&sig2=qjuoEDi7IB5U1v4yoPp9gg

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin1Z_nm47UAhVB2xoKHZllDJEQFggoMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.znaci.net%2F00001%2F106.htm&usg=AFQjCNHHshBIew-R4aHNWaR7CR-ekb9tgw&sig2=AkuhBptYDLCD8M7cihKQxw

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin1Z_nm47UAhVB2xoKHZllDJEQFgguMAI&url=http%3A%2F%2Fsrbinaokup.info%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F07%2FRat-i-deca-Kozare.pdf&usg=AFQjCNECcyybnBTjC_J4qseTUhNRUge0jQ&sig2=YgDgluSvF54N1zhLARFLKQ

https://www.facebook.com/Usta%C5%A1e-su-najve%C4%87a-sramota-Hrvata-363155633818603/?ref=nf&hc_ref=NEWSFEED

https://static.kupindoslike.com/BILI-SU-SAMO-DECA-Jasenovac-dve-knjige-D-Lukic_slika_L_52308105.jpg

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin1Z_nm47UAhVB2xoKHZllDJEQFghPMAg&url=https%3A%2F%2Fsr.wikipedia.org%2Fsr%2F%25D0%259C%25D0%25B0%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BA%25D1%2580_%25D1%2583_%25D0%2594%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25BA%25D1%2583%25D0%25BB%25D0%25B8%25D1%259B%25D1%2583&usg=AFQjCNGaDa_GniEDk6XE82LnOsRVzCVojQ&sig2=b_ky-bdsyy8Yo4oOgzCFmA


Sponsored contentNazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Similar topics

-

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu