Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

32. klasa šroa i 1. klasa SUP-a

3 posters

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

132. klasa šroa i 1. klasa SUP-a Empty 32. klasa šroa i 1. klasa SUP-a Pet Feb 19, 2010 3:45 am

93power

Pozdrav svima!
Pored svih klasa ima i 1.klasu SUPa. Počeli smo u Zadru 1980 kao 32.klasa ŠROA i završili 1982 u tada još krasnim MOSTARJU. Leteli smo na CARICI. Moji klasiču i svi ostali helikopteraši je dobro znaju. Bilo (i nadam se da još uvjek) nas je 14 drugara. Bili smo jugovina u malom.
Dva albanca: Flugaj i Skender
jedan ali vredan makedonče: Stoimenov Dragan
dva bosanca: Mujkič Mirhad i Jakovljevič Mirko
četiri srbina: Trninič Nenad, Popovič, Glavčić i Simič
pet slovencev: Živko, Špitaler, Zupanič, Lavrič i Jaklič.

Često se pitam gdu su naši tadašnji nastavnici. Ja i Čelebija bili smo kod Gaje. (GAJIĆ SVETO) i klasič od Gajiča mršavi Tipura
Komandir 1.eskadrile Novaković, pomočnik za navigaciju Motika, zamenik komadanta Besednjak, komandant Života Pavković mali okrugli makodonče Karajanovski.
Tridesetak godina biče za nekoliko meseci, kako smo se našli u VVA. Pre četiri ali pet godina posetio sam meni toliko omiljeni Mostar. Stao sam na onoj našoj korzi i gledao uništeni grad. Ne može se opisati, nikako. Užas.

232. klasa šroa i 1. klasa SUP-a Empty Re: 32. klasa šroa i 1. klasa SUP-a Pet Feb 19, 2010 5:41 pm

cyber fulkrum

cyber fulkrum
Admin

Ostala su nam svima manje vise lepa secanja.Ukoliko raspolazes sa nekim fotografijama tvoje klase zamolio bih te da postavis ovde na forumu ako ti mogucnosti dozvoljavaju,te da opises nacin skolovanja klase,od teorne obuke do prakticnog letenja.Red bi bilo da ostavimo onima koji dolaze posle nas istinite price i secanja.
Kako tebe tako i mene za Mostar vezu ljepe uspomene,prve ljubavi i jos vrlo jaka secanja na grad koji je bio deo moje najranije mladosti.
Uzas kojeg spominjes je plod nerazumnih ljudi koji su si dali slobodu jednog trenutka da ga uniste i da u njemu stvore mrznju koja i danas traje.

https://otpisani.niceboard.com

332. klasa šroa i 1. klasa SUP-a Empty Re: 32. klasa šroa i 1. klasa SUP-a Ned Jun 22, 2014 12:20 am

hammer385

od gore navedenih instruktora,znam da je Tipura letio i mozda jos uvijek leti u HRZ na MI-8 u Luckom...pa eto ako sam malo bar pomogao...

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Similar topics

-

» 25 klasa
» file

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu