Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN

2 posters

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Empty In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Ned Apr 27, 2014 9:12 pm

cyber fulkrum

cyber fulkrum
Admin

In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Fjaka-u-odori-hrz-2

Rođen je u Novim  Selima - Ugljani -zaselak Čuvići,Omiš, SO Split,rođen 03.05.1045.godine, od majke Marije i oca Zvonka.Osmogodišnju školu završio je u Omišu.Umro 25.04.2014.godine u Zagrebu.Sahrana 30.4.2014 u 13.20 na groblju Mirogoj.

In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Milan-lelas-fjaka-1

In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Milan-lelas-fjaka-3

S ostalim klasicima XVIII klase završava VVA 31 08 1966. godine u Zemuniku-Zadar. unapređen je u početni oficirski čin potporučnik-pilot i dobija raspored za prvu službu u Garnizon Brežice na aerodromu „Ccrklje" kao pilot na avionu ..F-84G, a kasnije i na avionu ..F-86D u 352.iae. 82.abr. Tokom 1968. godine jc završio preobuku za avione L-I2,a kasnije L-14 i ,L-I4i na aerodromu „Batajnica", a od avgusta te godine prelazi na aerodrom . Bihać gde službuje sve do maja 1972. godine, kada je. zbog otkrivene dioptrije na levom oku. prekvalifikovan u nastavnika letenja na avionu ..N 60-Galeb, sa službom na aerodromu .Zemunik kod Zadra Od oktobra iste godine, po sopstvenoj želji, prelazi na transportnu avijaciju (DC- 3 ) sa službom na aerodromu ..Pleso kod Zagreba, gde je postao kapetan avijacije i nastavnik letenja. Obavljao je i dužnosti: komandira a o.. komandira ae. instruktora transportne avijacije 5 VaK-a i načelnika ОС a u 5 VaK-u
Završio jc sledeće kurseve i vojne škole: ..Kurs za komandira avijacijskog oodelenja ujedno nastavnika letenja* -1982. godine i KŠA RV i PVO-I987. godine. Od civilnih Škola jc završio FPZ novinarstvo 1982 godine u Zagrebu..
Za pokazane rezultate u letenju i radu je dobio sledeća priznanja: ..Zlatni letački znak" i zvanje ..instruktor letenja -1984 godine; ..Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima". ..Orden NA sa srebrnom zvezdom" i više puta jc pohvaljivan i nagrađivan
Razrešen je AVS. na lični zahtev, 02.08.1991. godine u činu potpukovnika-pilota (bez prava na penziju). Istog dana. kada je razrešen AVS. pristupa HV (ZNG) i u maju 1992. godine je unapreden u čin brigadira (rang pukovnik).
Leteo je i na avionima: „С-172", „С-210". ,.An-2" i ,An-32" sve do kraja 2002. godine, kada jc penzionisan. a za to vreme jc formirao ОС Hrvatskog zrakoplovstva i 8 godina je bio zrakoplovni vojni ekspert RH u civilno-vojnoj organizaciji .Eurocontrol" u Bnselu.


In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN 600

Inače Fjaka je preletio Dakotu na zadnjem letu za Željavu gdje i danas stoji kao jedna od ikona ove teme.

Fjaka,neka ti je mirno i plavo nebo,i neka te prate anđeli koje si mnogo volio.

https://otpisani.niceboard.com

2In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Empty Re: In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Pon Apr 28, 2014 11:28 pm

ZuluDelta

ZuluDelta

Fjaka počivaj u miru , posljednje zbogom

Obitelji moja duboka sućut


ZD

3In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Empty Re: In memoriam LELAS ČUVIĆ MILAN Uto Mar 14, 2017 6:56 pm

miško


Gost

Ja,počivajte u miru kapetane Lelas.Sečam ga se kao dobričinu,u vojski smo rekli:Ljudina od čovjeka.Jedne sam noči bio požarni,te sam malo zaspao,najednom osetim netko me cima za rukav.Bio je kapetan Lelas,takođe dežurni,pa mi reče:Znaš vojniče na požarstvu nesme,da se spava.Ni govora o bilo kakvom šikaniranju.

Vojnik aviomehaničar specialista po elektro opremi.Godine 1974.Pleso.

Miroslav Strupeh Slovenija.

Sponsored contentNazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Dozvole ovog foruma:
Možete odgovarati na teme u ovom forumu