Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Josip Broz TITO

2 posters

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1Josip Broz TITO Empty Josip Broz TITO Sre Jun 24, 2009 4:33 am

Berkut

Berkut
Admin
Josip Broz Tito (Kumrovec, 7. svibnja 1892. - Ljubljana, 4. svibnja 1980.), hrvatski i jugoslavenski političar, jugoslavenski državnik i komunistički vođa. Član KPJ od 1920. Od godine 1937. njen organizacijski, a zatim i glavni tajnik (u nazivlju partije: organizacioni i generalni sekretar). Organizator i neprikosnoveni vođa Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945.. Neprikosnoveni vođa SFRJ tijekom 35 godina.

Hrvatska enciklopedija (2. svezak, 2000.) sažeto prikazuje njegovu povijesnu ulogu: »Iz rata izlazi kao priznati vojskovođa i političar; vođa u antifašističkom ratu, zaslužan za vraćanje Hrvatskoj Istre, Rijeke i otokâ, ali i odgovoran za odmazdu i represiju pri kraju rata i u poratnom razdoblju. (…) Vladao je Jugoslavijom 35 godina hoteći pomiriti neovisnost Jugoslavije, ravnopravnost među njezinim nacijama i komunističku vladavinu.«

Josip Broz TITO Josip-broz-tito

2Josip Broz TITO Empty Re: Josip Broz TITO Pon Maj 03, 2010 3:49 am

gardist

gardist
drugovi evo jednog priloga o Titovoj gardi za uspomenu za sve nas koji smo služili JNA a naročito za pripadnike Titove garde.

eto bliži se dan kada je umro Maršal Tito vrhovni komandant i predsjednik Jugoslavije

3Josip Broz TITO Empty Re: Josip Broz TITO Uto Maj 04, 2010 7:25 am

gardist

gardist
svi znate da je na današnji dan pre 30 godina umro naš vrhovni komandant Maršal Jugoslavije Josip Broz Tito.Puno je bilo napisanoga i rečenoga o njemu.Treba samo da se podsetimo na taj dan.Neka nam je u srcima veliki čovek velikoga naroda,neka nam ostane u lepom sječanju kao što nam je bio uvek.

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Napiši novu temu  Odgovori na poruku

Dozvole ovog foruma:
Možete odgovarati na teme u ovom forumu